Almi Ijzer sterke Nederlandse kwaliteit

Meerman & Almi

Al sinds de vroege jaren is Meerman JR b.v. de trotse dealer van Almi. Wij voeren het gehele assortiment knippers van Almi en leveren het grootste gedeelte uit voorraad. Service en reparatie voeren wij uit in onze eigen grote werkplaats met monteurs die jaren lange ervaring en kennis hebben opgebouwd.

Klikt u hier voor meer informatie over de knippers.

Vakmensen over de hele wereld werken met de ALMI steenknippers.

Want professionals willen alleen met het beste gereedschap werken. Steeds terugkerende verloren uren en stilstand kosten immers meer dan de eenmalige aanschaf van dit kwaliteitsproduct. Vandaar de keuze voor de ALMI steenknipper. En met een assortiment van twintig verschillende steenknippers heeft ALMI voor iedere toepassing het juiste gereedschap.

Maar er zijn meer argumenten te noemen vanuit een bedrijfseconomisch perspectief:

 • een betere arbeidsproductiviteit
 • lange technische levensduur
 • geen set-up kosten
 • geen energiekosten
 • geen waterverbruik
 • geen follow-up kosten, zoals slijtage van diamantschijven


En in de praktijk heeft de ALMI steenknipper de volgende voordelen:

 • de stenen blijven droog en kunnen direct verwerkt worden
 • geen ingebakken vuil
 • geen kabels nodig om aan te sluiten, dus overal inzetbaar
 • geen kankerverwekkend steengruis
 • geen lawaai
 • geen steenstof
 • geen risico’s op letsel
 • gunstige energie-efficiëntie met elektro-hydraulische steenknipper
Almi

Almi AL90NSH40 kniptafel

Deze hydraulische krachtpatser is ontwikkeld voor het knippen van grote blokken natuursteen. Deze machine wordt onder andere gebruikt door producenten en verwerkers van natuursteen voor de aanleg van tuinen. Door de grote druk van 40 ton kan deze steenknipper bijna alle steensoorten met een onregelmatig oppervlak tot 4 mm oneffenheid klein krijgen.

Ook verkrijgbaar met Basaltmes, voor steensoorten met een onregelmatig oppervlak tot 6 mm oneffenheid.

Toepassingen

ALMI-steenknippers worden gebruikt in de

Bouw             - Kalkzandsteen, klinkers en tegels.

Wegenbouw  - Betonsteen blokken, betonplaten en trottoirbanden

Tuinaanleg     - Natuursteen zoals graniet en basalt en betonblokken.

Bouw en wegenbouw

In de (wegen)bouw is het belangrijk dat u kunt vertrouwen op het gereedschap waarmee u dagelijks werkt. De kosten van stilstand – en vervolgkosten door overschrijding van de opleverdatum – veroorzaakt door defect gereedschap zijn vele malen hoger dan de eenmalige aanschafkosten. Daarom kiest u voor de kwaliteit van de ALMI steenknipper: een lange levensduur en gegarandeerd probleemloos werken.

Tuinaanleg

Hoveniersbedrijven combineren het ontwerp en inrichting van tuinen dikwijls met de aanleg van sierbestrating. De ALMI steenknipper beantwoordt aan uw kwaliteitseisen om ook snel en professioneel deze sierbestrating aan te leggen. Bovendien is deze werkwijze wel zo prettig voor uw opdrachtgevers: geen lawaai, geen stof en geen water- en energieverbruik.

Hoogwaardige productie-automatisering bij ALMI

ALMI produceert al meer dan vijfendertig jaar steenknippers. De ALMI steenknippers worden gelast op een gerobotiseerde lascel. Voorwaarde voor gerobotiseerd lassen is dat de te lassen onderdelen perfect aangeleverd worden. Hierdoor krijgt men een kwalitatief hoogwaardig product. De nabewerking wordt gedaan op een volledig geautomatiseerd bewerkingscentrum dat 24/7 produceert. Het eindresultaat is een product van constante topkwaliteit.

Met ALMI steenknippers werkt u:

 • efficiënt
 • bedrijfszeker
 • duurzaam
 • milieuvriendelijk
 • zorgeloos

en zonder gezondheidsrisico’s voor uw medewerkers!

 

Almi AL33 Easy

De AL33-Easy is het vertrouwde ontwerp van ALMI, maar nu uitgevoerd met één hendel. Deze hendel kan beide spindels verstellen, hierdoor is de steenknipper nóg eenvoudiger te bedienen! Ook bij de AL33-Easy zijn de draagplaten voorzien van een gradenplaat met centimeterverdeling. Verder is het mechanisme doorontwikkeld, hierdoor realiseert de nieuwe AL33-Easy een krachtbesparing van 20%. Wij hebben dit zelf bij Almi mogen testen en het verschil is zeker merkbaar.

Klikt u hier voor de specificaties.

AL 43U Easy

De AL 43U is uitgevoerd met een vast mes. Ideaal voor het knippen van o.a. trottoirbanden. Door de grote knipbreedte en kniphoogte wordt het knippen van kalkzandsteen een simpel klusje! Draagplaten voorzien van een gradenplaat met centimeterverdeling.

Elke ALMI steenknipper wordt geproduceerd op een geavanceerde gerobotiseerde lascel. Hiermee wordt een constante kwaliteit gegarandeerd.

Klikt u hier voor meer informatie.

Almi AL43SH

Verbeterd de arbeidsomstandigheden van de stratenmaker. De AL43SH14 is uitgevoerd met vijf hydraulische zuigers die ervoor zorgen dat de druk gelijkmatig verdeeld wordt over de knipbreedte. Dit garandeert een perfect knip resultaat, met één druk op de knop. Zelfs bij probleemgevallen als hardgebakken klinkers of dikke tegels met een onregelmatig oppervlak tot 4 mm oneffenheid, maakt de SH-serie van ALMI korte metten. Deze gepatenteerde precisietechniek vindt u alleen bij ALMI. De AL43SH14 heeft een slaglengte van 25 mm. Hierdoor kunnen stenen geknipt worden die onderling maximaal 25 mm in hoogte verschillen.

Ook leverbaar in een 21Tons versie, waarbij de driehoeksmessen vast staan, hierdoor is de knipper uitermate geschikt voor het knippen van natuursteen.

Klikt u hier voor meer informatie.

Kalkzandsteenknipper Almi
AL50 KS
Kalkzandsteenknipper Almi
Klinkerknipper Almi
AL15 Easy
Klinkerknipper Almi
Klinkerknipper Almi
AL33D
Klinkerknipper Almi
Klinkerknipper Almi
AL33
Klinkerknipper Almi

Meer weten over Almi?